Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar
free templates joomla
Error:
  • JUser: :_load: Nem tölthető be 275 azonosítóval rendelkező felhasználó.

Events Calendar

Categories
See by categories

Társadalmak, nyelvek, kultúrák

Friday 03 December 2010, 08:00am - 05:00pm
by Hits : 667

 

 

 

Társadalmak, nyelvek, kultúrák
konferencia az MFTK-n

      A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar 2010. december 3-án (pénteken) rendezi meg konferenciáját Társadalmak, nyelvek, kultúrák címmel. A rendezvény a Karon folyó sokszínű kutató munkából kíván egy átfogó képet adni, követve az első – 2007. novemberi – kari konferencia hagyományt teremtő céljait. A Kar nemcsak sokféle diszciplínának biztosít működési feltételeket, hanem nyitott további tudományterületekkel való együttműködésre is, amelynek bizonyítéka a különböző projektekben való részvétele.

A Kar más diszciplínák irányában való nyitottságának szimbolikus jelzése, hogy a decemberi konferencia plenáris előadói a természettudomány kiváló képviselői. Mészáros Ernő akadémikus előadásának a címe: Vallás, tudomány, filozófia: a szellem három arca. Papp Sándor professzor egy másik hármasságot jár körül Társadalom, gazdaság, természet - a valóság három arca címmel.

Az MFTK keretében folyó kutatásokat 36 előadás reprezentálja 9 szekcióba rendezve. Újdonságnak mondható, hogy a szekciók kialakításánál nem a szakmai határok szempontjait követtük, hanem a különböző tudományterületek közötti párbeszéd kialakítására törekedtünk, amelynek elengedhetetlen feltétele egymás munkáinak a megismerése.

A december 3-án 9 és 17 óra között tartandó rendezvény helyszíne a B épület 2. emeleti Konferencia Központja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Program

 

Back

JEvents v3.0.13 Stable   Copyright © 2006-2013

MFTK Dékáni Titkárság, B épület I. emelet Tel: 88/624-005 e-mail: mftkdekani@mftk.uni-pannon.hu